Μάθετε τα νέα μας

Ενημερωθείτε για νέα προγράμματα και υπηρεσίες πληροφορικής. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ

Διαδρομή με τη χρήση των αισθητήρων απόστασης

Δείτε πως μπορείτε να κάνετε μία διαδρομή με τη χρήση των αισθητήρων απόστασης. Ο δρόμος δεξιά και αριστερά έχει εμπόδια και το ρομπότ έχει αισθητήρες απόστασης, ένα σε κάθε ρόδα. Όταν η αριστερή ρόδα πλησιάσει ένα εμπόδιο στρίβει δεξιά, ενώ όταν η δεξιά ρόδα πλησιάσει ενα εμπόδιο στρίβει αριστερά και συνεχίζει την πορεία του.

Δοκιμάστε να φτιάξτε το δικό σας ρομπότ και ένα δρόμο με εμπόδια δεξιά και αριστερά.

Πετάξτε ένα drone

Δείτε πως μπορείτε να κάνετε ένα drone και να το πετάξτε χρησιμοποιώντας πλήκτρα και κουμπιά .

Δοκιμάστε να φτιάξτε το δικό σας drone και να το πετάξτε χρησιμοποιώντας πλήκτρα και κουμπιά .

Διαδρομή με αναστροφές

Δείτε πως μπορείτε να κάνετε το ρομπότ σας να προχωράει προς τα εμπρός για 5 μονάδες να κάνει αναστροφή και να προχωράει προς τα εμπρός για 5 μονάδες 4 φορές.

Δοκιμάστε να κάνετε το ρομπότ σας να προχωράει προς τα εμπρός για 10 μονάδες να κάνει αναστροφή και να προχωράει προς τα εμπρός για 10 μονάδες 5 φορές.

Μετακίνηση & στροφή

Δείτε πως μπορείτε να προχωρήστε προς τα εμπρός για 5 μονάδες να στρίψτε δεξιά 90 μοίρες στη συνέχεια να προχωρήστε προς τα εμπρός για 5 μονάδες να στρίψτε δεξιά 90 μοίρες και τελικά να προχωρήστε προς τα εμπρός για 5 μονάδες.

Δοκιμάστε να προχωρήστε προς τα εμπρός για 3 μονάδες να στρίψτε δεξιά 90 μοίρες στη συνέχεια να προχωρήστε προς τα εμπρός για 3 μονάδες να στρίψτε δεξιά 90 μοίρες και τελικά να προχωρήστε προς τα εμπρός για 3 μονάδες.

Μετακίνηση και περιστροφή

Δείτε πως μπορείτε να προχωρήστε προς τα εμπρός για 3 μονάδες μετά να κάνετε αναστροφή και μετά να προχωρήστε προς τα εμπρός για 3 μονάδες.

Δοκιμάστε να προχωρήστε προς τα εμπρός για 6 μονάδες μετά να κάνετε αναστροφή και μετά να προχωρήστε προς τα εμπρός για 8 μονάδες.

Σχεδιάζοντας οκτώ τετραγωνα

Δείτε πως μπορείτε να μετακινείστε ένα ρομπότ για να σχεδιάσετε οκτώ τετραγωνα με το turtle chip.

Δοκιμάστε να σχεδιάστε οκτώ τετραγωνα αλλάζοντας το μέγεθος της πλευρας του τετραγώνου.

Μετακίνηση με το turtle chip

Δείτε πως μπορείτε να κάνετε ένα ρομπότ και να το μετακινείστε με το turtle chip.

Δοκιμάστε να μετακινείστε το δικό σας ρομπότ 5 μονάδες μπροστά και μετά 5 μονάδες προς τα πίσω με το turtle chip.

Στοιχεία Polyup 3D

Τα απαραίτητα στοιχεία του Polyup 3D για να φτιάξτε τα δικά σας ρομπότ και drones είναι τα counter, repeat, operations, input, variables, if, stack. Μπορείτε να μάθετε πως λειτουργούν τρέχοντας την παρακάτω Polyup ΄μηχανή’.

Input

Variables

Stack

Counter

Repeat

Operations

If

[gdomodal modal_id=”oroi” modal_open=”text” text_settings=”Όροι Χρήσης” max_modal_width=”900px” _builder_version=”3.19.18″ module_font=”|700|||||||” module_text_align=”left” module_text_color=”#ffffff” module_font_size=”16px” text_orientation=”left” animation_style=”slide” animation_direction=”left”] [/gdomodal]

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη
Ντούβελος Γεώργιος (ΠΕ86)  © 2019  ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Δ.Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ